Teamcoach

Mirjam, coach en trainer, is levendig en betrokken, zet aan tot duidelijke interactie en betere communicatie. Ze gebruikt balans tussen enerzijds gevoel en anderzijds praktische/rationele oefeningen. Dat is wat Mirjams manier van werken kenmerkt. Zij gelooft er heilig in dat zowel het zakelijke , resultaatgerichte als het menselijke en de sprankel die je in beweging zet, er toe doet. Die combinatie vormen de bouwstenen voor samenwerking en succes.

“ Wanneer mensen hun eigen verhaal kennen en leven, van daaruit verbinden en hun waarden toevoegen, gaat samenwerking stromen!”

CV

“Mirjam heeft ons geholpen om te zien hoe we elkaars kwaliteiten weer kunnen benutten”

RWS team AGI

Samenwerken is een kunst. “Samen” kan ons veel brengen, maar kan ook veel gedoe opleveren.

We balanceren op het koord met aan de ene kant de boodschap “pas je aan” en aan de andere kant “wees je zelf”. Afhankelijk van karakter, eigen socialisatie en de organisatiecultuur ligt het accent vaak op “pas je aan” of “wees jezelf”. In een goede samenwerking gaat het om het juiste evenwicht tussen deze twee polen.

Gedoe kent vele gezichten, karakters die niet makkelijk matchen, maar ook onduidelijkheid in de omgeving kan gedoe in relaties opleveren. Bijvoorbeeld omdat het speelveld waarop gewerkt wordt niet duidelijk gedefinieerd is. Er is altijd een zakelijke context en een relatie-context die er beiden toe doen.

Vragen die aanleiding kunnen zijn voor teamcoaching:
• Hoe komen managementteam en de teamleiders tot een constructieve samenwerking?
• Twee teamleden zitten voortdurend in elkaar allergie, wat kunnen we doen om er een prettige teamsamenwerking van te maken?
• We kennen elkaars expertise eigenlijk helemaal niet als professionals, iedereen doet vooral zijn eigen werk. Hoe gaan we elkaar versterken?
• Door het Online werken komen we elkaar steeds minder tegen. Hoe zorgen we dat we het juiste teamgevoel houden?

design: Margreet van de Burgt © 2023 Kroon Training & Advies Inloggen